1500_37 (2)

CONSULTANTA

Aprecierea posibilitatiilor de exploatare imobiliara a unui lot dat

Potentialul imobiliar al unui lot se poate face printr-o analiza a legislatiei in vigoare. Se stabileste procentul de ocupare al terenului, retragerile, inaltimile si functiunile admise pentru o constructie. Se recomanda strategii de abordare a investitiilor, oportunitati de dezvoltare in viitor, in functie de istoricul zonei.

Prin studiile aprofundate asupra sitului se pot elabora studii 3D, variante comparative, memorii sau prezentari catre terti.

Proceduri de promovare a investitiilor

Procedurile de evidentiere a punctelor de valoare a unei constructii se realizeaza prin analize exterioare: de context urban, de trafic, de perspective sau interioare. Interventiile propuse vor avea in vedere reducerea aspectelor ce impiedica o buna “citire” a constructiei si potentarea calitatilor formale si functionale ale acesteia. In final, printr-un proces estetizant de epurare si clarificare se ajunge la esenta mesajului pe care investitorul doreste sa-l transmita.

Intocmire teme de proiectare

Tema de proiectare se concepe prin:

– stabilirea unor criterii clare in vederea solutionarii dorintelor beneficiarului (nevoia de spatii construite, asigurarea unui anumit nivel de confort, optiuni estetice, posibilitati financiare)

– corelarea solicitarilor investitorului cu conditionarile tehnico-urbanistice generate de amplasament, prin certificat de urbanism sau studii premergatoare inceperii proiectarii propriu-zise: relatii cu vecintatile, drumuri de acces, orientare optima fata de punctele cardinale si fata de punctele de interes (naturale sau construite)

– documentatie scrisa ce reprezinta punctul de plecare pentru fazele urmatoare ale proiectului

Expertize tehnice ale cladirilor

Se realizeaza studii ce definesc starea tehnica si valoarea (istorica) a constructiei, nivelul de echipare tehnico-edilitara a zonei si posibilitatile de asigurare a utilitatilor, conditionari exterioare. In urma anumitor analize se poate stabili cu exactitate natura consolidarilor, remodelarilor, a extinderilor si a supraetajarilor la o cladire existenta.